Kunstgebit laten repareren

Snel uw kunstgebit laten repareren

Een kunstgebit reparatie kan meestal nog dezelfde dag. Als uw kunstgebit stuk is wilt u natuurlijk snel geholpen worden. Veel tandtechnische laboratoria of tandprothetisten geven de service dat u ook in het weekend of ’s avonds terecht kunt voor een reparatie als het niet kan wachten tot de volgende werkdag. Een tandtechnicus of een tandprotheticus doet de reparatie zelf, zij hebben tenslotte een laboratorium. Een tandarts zal het gebit vrijwel altijd naar het laboratorium doorsturen waar hij mee samenwerkt. Als dit een tandtechnicus is, zal de tandarts eerst willen beoordelen of er een afdruk gemaakt moet worden. Dit is niet altijd nodig bij een reparatie. Bij een tandprotheticus kunt u altijd zonder verwijzing terecht omdat hij de eventuele afdruk zelf kan maken. 

Niet zelf uw kunstgebit repareren met superlijm

Het lijkt verleidelijk om zelf uw reparatie te doen met een druppeltje superlijm maar toch is dit af te raden. Het zal niet lang houden en het kunsthars waar uw prothese van gemaakt is reageert namelijk met de superlijm waardoor de uiteindelijke reparatie van het kunsthars problemen kan geven. Het repareren van een kunstgebit is echt iets voor de vakman!

Reparatie met afdruk

Als het kunstgebit gebroken is en het breukvlak gaat door de basis heen, daar waar het gebit op de kaak rust, dan zal er een afdruk gemaakt moeten worden met het kunstgebit in de mond. Hiermee kan dan een gipsen model gemaakt worden waarmee de reparatie gedaan kan worden. Op deze manier weet u zeker dat het gebit na de reparatie weer goed zal passen.

Reparatie zonder afdruk

Er is geen aparte afdruk nodig als er een tand of kies losgekomen is uit uw kunstgebit, of als er een tand doormidden gebroken is. Neem de losse tand of kies mee, want vaak kan deze, als het nog heel is, weer vastgezet worden. Als er een nieuwe tand of kies ingezet moet worden kan er kleurverschil optreden, zeker als uw kunstgebit al wat ouder is.

Kosten reparatie

Een reparatie van uw volledige kunstgebit worden helemaal vergoed vanuit de basisverzekering. De kosten van een gedeeltelijk reparatie, zoals een plaatje of een frameprothese wordt niet vanuit de basisverzekering vergoed. De vergoeding hiervan is afhankelijk van het aanvullende verzekeringspakket. U kunt dit opvragen bij uw verzekering.

*Dit artikel kan affiliate links bevatten, deze zijn te herkennen aan (aff.). Lees voor meer informatie de disclaimer.

Uw kunstgebit verzorgen?

Laat uw kunstgebit er ook schoner, frisser en stralender uitzien, kijk hier > (aff.)

Kunstgebit verzorgen >


Geplaatst in: Reparatie

2 gedachten over “Snel uw kunstgebit laten repareren

    1. Wendy Bericht auteur

      Reparaties worden volledig vergoedt door de verzekeraar als dit een volledige prothese betreft, partiële protheses of het repareren daarvan worden vergoed uit aanvullende verzekeringen (als je die hebt). Het gaat wel af van de jaarlijkse eigen bijdrage, maar een richtlijn is niet te geven aangezien de kosten voor het laboratorium zeer variabel zijn, afhankelijk van wat er gerepareerd moet worden.

Reacties zijn gesloten.