Kunstgebit kosten 2013

De kunstgebit kosten bestaan uit twee delen: het behandelaars-deel en een deel techniekkosten. Alleen de techniekkosten kunnen verschillen, afhankelijk van de kwaliteit van het materiaal en de methode van de tandtechnicus.In 2012 zijn de tandartsen een experiment van drie jaar gestart met vrije tarieven. De kosten konden daardoor variëren, net als alle andere kosten. De minister heeft het experiment echter al na drie maanden teruggedraaid. Daarom zijn er in 2013 weer vaste tandartstarieven en zullen de kosten ook weer praktisch hetzelfde zijn bij verschillende tandartsen en tandprothetische praktijken.

Hoe hoog zijn dan de kunstgebit kosten?

Er zijn drie methodes van prothese maken, van de eenvoudige A-prothese tot de kwalitatief hoogstaande C-prothese. Deze laatste zal een betere pasvorm, randaansluiting en beet hebben. De kunstgebit kosten voor de verschillende prothesen kunnen variëren omdat de techniekkosten variabel zijn. Heel globaal zal een volledig (onder én boven) kunstgebit kosten:

 • A-prothese: 800 euro
 • B-prothese: 1100 euro
 • C-prothese: 1200 euro

De B-prothese is het meest gemaakte kunstgebit.

Vergoeding basisverzekering voor kunstgebit kosten

Per 1 januari 2013 wordt 75% van een volledig kunstgebit vergoed door de basisverzekering. De wettelijke eigen bijdrage bedraagt dus 25%. Bij gemiddelde kunstgebit kosten komt de rekening dan op ongeveer 275 euro. Dit telt ook mee voor het verplicht eigen risico dat dit jaar is vastgesteld op 350 euro.

Alleen onder-of bovenprothese:

Als u alleen een kunstgebit boven of onder heeft zijn de kosten voor een B-prothese ongeveer 600 tot 650 euro. Uw eigen bijdrage is dan ongeveer 150 tot ruim 160 euro.

Kosten bij reparatie of rebasing

Indien u uw kunstgebit laat repareren of rebasen (een nieuwe basis of ’laagje’ erin) dan worden deze kosten volledig vergoedt door de basisverzekering en heeft u geen eigen bijdrage.

Kosten bij een klikgebit

Een volledige prothese op implantaten (klikgebit) wordt soms vergoed door de verzekering. Uw behandelaar moet dan in ieder geval een machtiging aanvragen want u moet aantoonbaar problemen en een ernstig geslonken kaak hebben. Indien u deze machtiging heeft zijn uw kunstgebit kosten 125 euro per kaak. De rest zal worden betaald door de basisverzekering.
Zonder machtiging moet u alle kunstgebit kosten zelf betalen en zal de rekening een stuk hoger zijn. Als u al implantaten heeft (anders moet u de operatie ook zelf betalen) kunnen de kosten voor een klikgebit op vier implantaten oplopen tot wel 4000 euro, afhankelijk van welk implantaat systeem er gebruikt wordt. Het is dus heel belangrijk dat u weet of de verzekering de kunstgebit kosten vergoedt.

Aanvullende verzekering voor de kosten

Bij een aantal aanvullende verzekeringen kunt u de nota voor de eigen bijdrage van de kunstgebit kosten ook deels vergoedt krijgen. Hiervoor kunt u het beste bij uw eigen verzekering informeren.

*Dit artikel kan affiliate links bevatten, deze zijn te herkennen aan (aff.). Lees voor meer informatie de disclaimer.

Uw kunstgebit verzorgen?

Laat uw kunstgebit er ook schoner, frisser en stralender uitzien, kijk hier > (aff.)

Kunstgebit verzorgen >


Geplaatst in: Financieel

38 gedachten over “Kunstgebit kosten 2013

 1. Arno

  Hallo,

  Mijn ondergebit is nog prima maar mijn bovengebit niet. Gezien de kosten zeg ik nu, boven en beneden een kunstgebit. Wat is jullie advies?

  Arno

  1. Wendy Bericht auteur

   Beste Arno,
   Natuurlijk spelen de kosten zeker een rol in de beslissing welke kant je op gaat met je gebit, behouden of toch maar niet. Maar dat is niet het enige criterium waarop je de beslissing moet nemen over het wel of niet nemen van een kunstgebit. Je leeftijd, je gezondheid, je gewoontes, je wensen qua eetfuncties, alles speelt een rol. Om maar een voorbeeld te geven: als je een muzikant bent en een blaasinstrument speelt dan kan je beter alles doen om je gebit te behouden. Met een kunstgebit een blaasinstrument bespelen kan niet altijd, daar moet een gebit echt vast voor zitten. En als je een beetje kleine/lage kaken hebt, dan zit je al snel in de problemen. En eten proeven is ook een stuk minder als je gehemelte bedekt is met een plaat dus als je culinair recensent bent, kan je je beroep niet meer uitoefenen.
   Dit zijn natuurlijk maar voorbeelden, maar ik ken jou situatie helemaal niet, ik denk dan ook dat het zeer raadzaam is om eens met je tandarts te gaan praten en om je gebit te beoordelen. Als je tandarts aangeeft dat het te slecht is dan is de beslissing snel gemaakt, maar misschien valt het best mee en kan je met relatief weinig kosten nog heel lang je eigen tanden en kiezen behouden. Dus mijn advies is toch in overleg met een tandarts een op maat gemaakt behandelplan en offerte te laten maken.
   Heel veel succes met je beslissing!

 2. Henk

  Er is bij mij een nieuw bovengebit geplaatst. Volgens de tandarts kost dit +/- 500 euro. De verzekering vergoedt 75%, maar ik begrijp niet precies wat er bedoelt wordt met de zin: “Dit telt ook mee voor het verplicht eigen risico dat dit jaar is vastgesteld op 350 euro.”
  Wat voor rekening kan ik nu verwachten: +/- 125 euro of 350+125 euro? En hoe zit dat met die behandelaars-, en techniekkosten? Komt dat nog boven dat vorige bedrag op of zijn in de bedragen die genoemd zijn incl deze kosten?

  1. Wendy Bericht auteur

   Om met uw laatste vraag te beginnen: de prijs die uw tandarts genoemd heeft is het totaal, dus de behandelaars- en techniekkosten bij elkaar, hier komt niets meer bij.
   De verwarring van het eigen risico met de eigen bijdrage wordt vaker gemaakt, het is ook nogal lastig als je daar niet dagelijks mee bezig bent. Hier kunt u een goede uitleg vinden. Het eigen risico voor 2013 is inderdaad 350 euro.

 3. azalaia

  Ik denk dat je dus 125 euro zelf moet betalen, dat is 25% van de totale kosten van het bovengebit. Die 125 euro wordt dan afgetrokken van je 350 euro eigen bijdrage en hou je nog over 225 euro die je eerst nog zelf moet besteden aan andere medische kosten voordat je eindelijk de 350 euro eigen bijdrage hebt betaald. Is dat klaar dan vervalt voor de rest van het jaar je eigen bijdrage ( want die is al betaald ) en worden de volgende rekeningen 100% vergoedt. Zo heb ik het tenminste altijd begrepen, maar als het anders is dan regeert er wel iemand op.

  1. Wendy Bericht auteur

   In de link onder het woord ‘hier’ in mijn reactie hierboven is een uitgebreide uitleg van de eigen bijdrage versus het eigen risico.

 4. Raymond

  zou graag de prijs willen weten als ik al me tanden eruit getrokken moeten worden en daarna een klikgebit laat aanmeten en zetten

  1. Wendy Bericht auteur

   Voor een offerte zijn verschillende gegevens nodig, onder andere hoeveel tanden en kiezen u nog heeft. Bovendien heeft elke tandarts zijn eigen tandtechnisch laboratorium waar hij/zij mee werkt, die andere tarieven kunnen hebben. Ook een tandprotheticus kan verschillende tarieven hanteren. Het beste kunt u daarom bij een tandarts of tandprotheticus een offerte laten maken.
   Wel is het verstandig om niet direct uit te gaan van een klikgebit. Een klikgebit, een kunstgebit op implantaten, is alleen noodzakelijk als u met een gewoon kunstgebit niet overweg kunt. Veel mensen kunnen met hun kunstgebit heel goed functioneren. Een klikgebit is daarom alleen nodig als u (grote) functionele problemen heeft met uw kunstgebit.
   Mocht u uw eigen tanden dus laten trekken alleen om een klikgebit te nemen, bedenk dan dat uw eigen tanden en kiezen de beste ‘natuurlijke implantaten’ zijn die u kunt hebben. Een implantaat is altijd een risico, hoe klein ook. Ontstekingen, niet vastgroeien, problemen met het tandvlees, alles is mogelijk. Implantaten vergen, net als uw eigen tanden, goede verzorging zoals poetsen en flossen. Daarom is het beter, als u nog goede wortels hebt aan uw eigen (hoek)tanden om een klikgebit op uw eigen hoektanden te laten maken. Als u naar een tandarts gaat, laat dan een goed behandelplan opstellen en vraag niet alleen om een offerte voor een klikgebit. Wellicht zijn er betere mogelijkheden!

 5. Tamara

  Geachte,
  Gelden deze tarieven ook voor België of zit dat anders in elkaar?
  Ik moet een volledig kunstgebit hebben, al jaren zeer slechte tanden en zelfs naar paradontoloog geweest en al. De kosten die ik al gedaan heb om mij. Eigen tanden zolang mogelijk te kunnen behouden, had ik bijna een kunstgebit denk ik. Maar nu is de beslissing genomen. Ik heb al veel te veel tandpijn gehad en moeten laten ontzenuwen en tanden laten trekken. Maar ben nog wat info aan het bemachtigen kwestie kostprijs en dergelijke. Hopelijk kunnen jullie mij een antwoord geven en verder helpen.

  1. Wendy Bericht auteur

   Beste Tamara,
   Wat jammer van je tanden, zeker na al de tijd en moeite en geld dat je erin gestopt hebt.
   Helaas kan ik je niet helpen, de zorgverzekeringen in België zijn anders dan in Nederland en ik heb er geen ervaring mee. Ik ken alleen de Nederlandse situatie. Ik zou gewoon eens bellen met de assistente van je tandarts, die kan je zeker alles vertellen over de kosten en eventueel een offerte geven. Je verzekering kan je dan vervolgens vertellen hoeveel je daarvan vergoedt krijgt. Even een rondje bellen dus.
   Heel veel succes ermee!

 6. Wim

  Hallo,
  Ik ben verzekerd bij de IAK, nu moet ik weer keuzes maken voor 2014, mijn vrouw heeft een slecht gebit, waarschijnlijk moet ze die komend jaar laten trekken, moet ik ons daarvoor apart verzekeren of zit dit in de basispakket?? Graag uw advies.

  1. Wendy Bericht auteur

   Beste Wim,
   Een kunstgebit wordt ook in 2014 vergoed vanuit de basisverzekering, al moet je altijd 25% (ongeveer 250-300 euro) zelf betalen. Daarbuiten heb je ook een eigen risico, dat wil zeggen dat van alle ziektekosten in 2014 zal je de eerste 360 euro zelf moeten betalen. Dus als je vrouw niets heeft verder, zal ze de eerste 360 euro moeten betalen plus de 25% eigen bijdrage voor het kunstgebit. Voor een aanvullende verzekering kan ik weinig individueel advies geven, er zijn zoveel verschillende verzekeringen en aanvullende pakketten, dat zou je echt even bij de verzekering zelf op moeten vragen. Meestal kan dat ook telefonisch.
   Verder worden de kosten voor haar dan het trekken van de tanden en kiezen. Afhankelijk van hoeveel tanden en kiezen er zijn en of ze chirurgisch verwijderd moeten worden of niet, kan de rekening hoger of lager uitvallen, maar haar tandarts zou dat makkelijk in een offerte moeten kunnen opstellen.
   Ik zou dus als ik jou was een rekensommetje maken: Vraag nog deze maand een offerte aan de tandarts (als je zelf weet hoeveel tanden en kiezen ze nog heeft kan je de assistente dat wellicht telefonisch vragen), vraag bij de verzekering op wat de premie is van de aanvullende verzekering en reken dan uit wat de goedkoopste oplossing is. Zelf betalen (en een deel via de basisverzekering krijgen) kan dan zelfs goedkoper zijn. Vraag ook aan de verzekering of de vergoeding direct geldt. Sommige verzekeringen willen dat je voor grote uitgaven een minimale tijd al verzekerd bent, anderen hebben de voorwaarde dat je minimaal een jaar de aanvullende verzekering moet houden.
   Succes ermee!

 7. Anoniem

  als je particulier bent en je heb geen verzekering wat kost het dan om een bovengebit te laten repareren die door midden is gebroken?

  1. Wendy Bericht auteur

   De basisverzekering betaalt 100% van alle kosten voor reparaties of rebasingen van kunstgebitten, dus u kunt gewoon naar een tandarts of tandprotheticus gaan voor de reparatie.

 8. claudia

  Hallo met claudia waarom word paradontitus als je dat aan je gebit heb niet vergoed, ondanks dat je er andere ziektes er van kan kijgen.

  1. Wendy Bericht auteur

   Beste Claudia,
   Eigenlijk zou je deze vraag aan de verzekeraar moeten vragen want daar gaan wij natuurlijk niet over, maar ik denk dat de redenering is dat iedereen nou eenmaal zelf de verantwoordelijkheid voor zijn eigen gezondheid heeft. Als je eenmaal geen tanden en kiezen meer hebt dan ben je eigenlijk gehandicapt als je geen kunstgebit hebt en daarom wordt dat door de basisverzekering vergoedt. Maar met tandvleesproblemen zoals parodontitis kan je prima eten, al verlies je er op den duur je gebit mee als je er niets aan doet. Ook het feit dat er elders in het lichaam ziektes kunnen optreden door parodontitis valt onder de eigen verantwoordelijkheid en niet onder de verantwoordelijkheid van de verzekering. Net als de diëtiste die tegenwoordig niet meer vergoedt wordt, terwijl het toch heel duidelijk is dat overgewicht nog veel meer invloed heeft op de gezondheid.

 9. lida

  mijn kiezen in mijn ondergebit breken af en bedenk dat ik dan deze beter kan laten trekken en een gedeeltelijke onder prothese kan nemen voor alleen de kiezen tanden zijn volgens mij nog goed hier vooralsnog geen problemen wat zouden daar van de kosten zijn?

  1. Wendy Bericht auteur

   Beste Lida,
   De prijs van een gedeeltelijke prothese is, in tegenstelling tot een volledig kunstgebit, heel variabel omdat de techniekkosten kunnen verschillen afhankelijk van wel of geen ijzeren ‘beugeltje’ of het aantal kiezen die vervangen moeten worden. Wel is het zo dat het niet onder de basisverzekering valt dus het is wel belangrijk om een goede offerte te laten maken bij de behandelend tandarts. Ik raad je dan ook aan om met de tandarts een behandelplan en een offerte op te laten stellen.
   Veel succes!

 10. mustafa

  Hallo had vraaagje ik moet snel een gebit boven en beneden en weet iemand hoeveeel het kost bij elkaar alles ik ben aleen bassis verzekd namelijk wie weet hierr meer van kosten voor allebij graaag informatie hartelijk dank alvast

  1. Wendy Bericht auteur

   Beste Mustafa, alles over de kosten van een kunstgebit kunt u vinden in het artikel Kunstgebit kosten 2014. Ook kunt u bij uw tandarts of tandprothetist een exacte prijsopgave krijgen zodat u precies weet wat u moet betalen. Veel succes met uw gebit!

 11. patrick kinget

  hallo ik ben Patrick en ik zou een kunstgebit aan de bovenkant moeten hebben. De tandarts zegt dat het 850 euro zou kosten maar is dit met de behandeling inbegrepen? Ik weet dat alle bovenste tanden moeten getrokken worden. Daarna is er nog een genezingsperiode. Van die tanduittrekking zal ik zelf moeten betalen omdat ik 46j ben. Maar wat zijn de kosten boven de 850 euro of is dit inbegrepen en krijg ik nog terug van de ziekenkas?

  1. Wendy Bericht auteur

   Beste Patrick,
   Ik ken je situatie niet precies, de hoeveelheid tanden die nog getrokken moeten worden, hoe je verzekerd bent of wat je aan eigen risico voor dit jaar nog hebt. Het beste is een schriftelijke offerte van de tandarts gewoon naar de verzekering te sturen met de vraag wat je zelf moet gaan betalen. Als er nog vragen zijn daarna kan je ook gewoon bellen met de helpdesk van de verzekering, daar zijn ze voor. Veel sterkte!

 12. tania

  Ik ben op vakantie hier en myn prothese is stuk.de kroon zit los van de plaat.wat gaat het kosten om te repareren

  1. Wendy Bericht auteur

   Indien u verzekerd bent bij een Nederlandse zorgverzekering dan wordt de reparatie volledig vergoed. Wel moet u rekening houden met uw eigen risico, het bedrag over alle zorgkosten wat u zelf moet betalen. Een behandelaar kan wel vragen aan u om de reparatie eerst zelf te betalen. De nota kunt u dan zelf indienen bij de verzekering.

 13. johan

  Hoi
  ik ben 22j en zou een nieuw kunst(klikgebit)willen hebben .
  ik heb vele gaatjes en vele afgebroken tanden , ik zou dit willen laten steken om dat ik binnen enkele maanden klanten moet ontvangen op het werk .
  Zelf werk ik met voeding , was eerst kok nu bakker op mijn eigen .
  Ik eet zelf ook heel graag maar bij alles wat ik zo eet krijg ik kapotte stukken tanden mee .
  onder het tandvlees heb ik veel rot .Ook krijg ik bij elke verkoudheid ontstekingen aan mijn tanden .
  Dus wat is jullie mening steken of niet ?
  ik zou zelf heel blij zijn moest ik meer kunnen omgaan met mensen en glimlachen met mijn mond open .
  Maar mijn eigen tanden zijn niet een gebit , zal dat gebit wel goed vaststaan? ,krijg ik geen onstekingen meer?

  Ja ik pieker er wel over alvast bedankt

  1. Wendy Bericht auteur

   Beste Johan, je bent wel erg jong om al zo’n slecht gebit te hebben. Wat is hiervan de oorzaak? Koks en vooral bakkers werken veel met gist en suiker en proeven de hele dag door, dus dat kan een oorzaak zijn, maar meestal is er meer aan de hand. Bij een perfecte mondhygiëne kan ook een kok zijn gebit gewoon goed houden. Als je een kunstgebit neemt, dan ben je uiteraard van de ontstekingen en slechte tanden en kiezen af, maar daarvoor in de plaats krijg je een kunstgebit met alle na- en voordelen daarvan. Het is denk ik niet verstandig om een klikgebit te nemen als je de oorzaak van je slechte gebit niet kent. Als je mondhygiëne niet optimaal is, of als je rookt, dan zullen de implantaten onder je klikgebit niet goed vastgroeien in je kaak en zal een klikgebit dus niet goed gaan. In dat geval is het beter om eerst een gewoon kunstgebit te nemen. Of het vast zal zitten bij jou is koffiedik kijken, dat kan je niet voorspellen, dat is voor iedereen anders.
   Als ik jou was zou ik gewoon eens naar een tandarts gaan en vragen wat de mogelijkheden zijn. Hoe langer je piekert, hoe slechter het wordt en daar zit je niet op te wachten. Gewoon vandaag even bellen! 🙂

 14. Taco

  De EU staat voor vrij verkeer van goederen en diensten tussen aangesloten EU landen.
  Waarom kan ik dan niet de goedkoopste verzekeraar binnen de EU kiezen en ben ik klaarblijkelijk onwettig gebonden aan Nederlandse verzekeraars?

  1. Wendy Bericht auteur

   Eerlijk gezegd moet ik je bekennen dat ik meer verstand van kunstgebitten heb dan van internationaal recht. Wellicht een idee om de Europese Commissie een mailtje te sturen?

 15. Paul

  Ik heb een bovengebit (prothese) maar dat past niet meer omdat ik van de zomer geopereerd ben aan mijn gehemelte. Nu ben ik doorverwezen naar bijzondere tandheelkunde en die heeft bij de verzekering een verzoek ingediend voor vergoeding ook voor het opknappen van mijn ondergebit.Vanmorgen kreeg ik bericht dat tot 7 uur en 1000,00 vergoed word! Is dat genoeg of moet ik zelf nog veel bijbetalen?

  1. Wendy Bericht auteur

   In principe worden er genoeg uren en techniekkosten aangevraagd zodat je niet voor extra uren of techniekkosten hoeft te betalen. Mocht er tijdens de behandeling blijken dat er complicaties zijn of veranderde omstandigheden, dan kan er eventueel een extra aanvraag gedaan worden, maar voor alleen een nieuw gebit is dat niet aan de orde. Dat betekent dat je alleen de normale eigen bijdrage van 125 euro hoeft te betalen, wat je bij een gewone tandarts ook kwijt zou zijn.

 16. Linda

  Mijn ma heeft een nieuw bovengebit nodig,begrijp ik het goed dat ze dan rond de 150 euro kwijt is,ondanks dat ze al 20 jaar geen nieuw gebit heeft gehad?

  1. Wendy Bericht auteur

   Dat klopt. Haar eigen bijdrage is rond de 150 euro, de rest wordt door de basisverzekering betaald.

 17. Detlef

  Hallo,

  ik heb een vraagje, ik moet binnenkort al mijn tanden eruit doen en de tandarts wilt een protheses gebruiken maar probleem is dat ik toen ik geboren was had ik een open gehemelte maar kan dat kwaad welke prothese zou ik het beste nemen?
  Met vriendelijke groet, Detlef

  1. Wendy Bericht auteur

   Een schisis, of lip- kaak- en gehemeltespleet, kan in verschillende gradaties en vormen, enkel- of dubbelzijdig, volledig of gedeeltelijk voorkomen. In verband met de spraakontwikkeling en voeding worden een aantal operaties snel na de geboorte gedaan, maar vaak moet later opnieuw geopereerd worden. Bottransplantaties om de kaak te sluiten worden pas later gedaan. De prognose van een kunstgebit is beter naar mate de schisis minder ernstig is. Als er veel zacht weefsel is en weinig ondersteuning van onderliggend bot in het verhemelte dan kan een gebit zich niet vast zuigen. Toch hangt ook veel van jezelf af, hoe handig je ermee om leert gaan.
   Je moet in elk geval beginnen met een gewoon kunstgebit. De wonden na het trekken moeten genezen en de kaak moet zijn uiteindelijke vorm krijgen. Na drie maanden kan je meer zeggen. In die tijd kan je kleefpasta gebruiken voor wat extra houvast.
   Na die eerste fase kan je doorgaan met een gewoon gebit als het redelijk tot goed gaat. Gaat het eten en praten niet goed, dan zul je voor een consult naar een kaakchirurg moeten gaan om te kijken of implantologie (voor een klikgebit) mogelijk is. Ook dat hangt af van de schisis. Bijvoorbeeld meerdere losse botdelen die in de kaak ten opzichte van elkaar bewegen, geven complicaties bij het klikgebit zoals tractie op de implantaten. Ook de mondhygiëne moet goed mogelijk zijn en natuurlijk de hoeveelheid bot en de kwaliteit ervan.
   Implantaten die door ongunstige anatomie of slecht uitvoerbare mondhygiëne niet vastgroeien of later door ontstekingen verloren gaan, zorgen voor een nog ongunstigere uitgangssituatie dan vòòr de implantatie, dus zeker bij schisis patiënten is het belangrijk om heel goed na te denken en in overleg met de tandarts, kliniek voor bijzondere tandheelkunde en de kaakchirurg te beslissen of een klikgebit haalbaar is.
   Als de schisis niet ernstig is, de kaak leent zich goed voor implantaten, de mondhygiëne kan goed volgehouden worden en er zijn geen contra-indicaties (gezondheid, roken) dan kan een klikgebit zeker een uitkomst zijn als het met een gewoon gebit niet gaat.

 18. aad

  goededag ik heb een tandartsverzekering 2 sterren kan niet hooger wegens ziekte nu na 1 jaar chemo breken me tanden af dus naar tandarts geweest voor klikgebit rekening 1200 euro en zorgverzekering vergoed 950 euro 125 boven en 125 ondergebit wat ik zelf moet betalen ik heb finaceel de middelen niet waar kan ik terecht wordt al een jaar van gemeente naar zorgverzekering gestuurd en ben nu nog niks op geschoten wie kan mij helpen of advies geven ben het zo zar dat ik zelf met chemo wil stoppen moet al van 140 euro leven plus eige risico betalen is dit onze zorg ik hoor gaarne van u

  1. Wendy Bericht auteur

   Hoe verdrietig ik uw verhaal ook vind, helaas kan ik u hiermee niet helpen. De eigen bijdrage staat vast en is wettelijk geregeld, dus daar kunt u niet aan tornen. Wellicht kunt u een afspraak maken met de zorgverzekering om in termijnen te betalen?

   1. aad

    dank je voor je reactie maar draait het nu allemaal om geld is dat onze zorg waar we voor betalen terwijl er mensen zijn die hierheen vluchten en wel de zorg krijgen maar goed ik weet weer genoeg bedankt voor je reactie

    1. Wendy Bericht auteur

     Het spijt me, dit begrijp ik niet zo goed. U heeft toch deze zorg gekregen en het wordt toch vergoedt? U hoeft alleen uw eigen bijdrage te betalen, deze is wettelijk bepaald.

Reacties zijn gesloten.