Kunstgebit aan huis

Kunstgebit aan huis

In sommige gevallen is het ideaal om een kunstgebit aan huis te laten maken. Indien u slecht ter been en van vervoer afhankelijk bent van familie of speciale taxi’s is er de mogelijkheid om uw kunstgebit aan huis te laten repareren of zelfs een geheel nieuw kunstgebit te laten maken.

Niet overal mogelijk om een kunstgebit aan huis te laten maken

Om uw kunstgebit aan huis te laten maken of repareren heeft de tandarts of tandprotheticus apparatuur en materialen nodig die soms lastig te vervoeren of aan te sluiten zijn. Niet iedereen heeft die apparatuur en daarom kan niet elke behandelaar een kunstgebit aan huis maken. Een aantal van deze behandelaars heeft deze mogelijkheid wel en dat is een gat in de markt. Veel mensen met een kunstgebit die bedlegerig zijn, ouderen of gehandicapten, dragen soms jarenlang een kunstgebit waar ze eigenlijk niet mee kunnen eten of praten. Helaas is er voor deze mensen vaak geen manier om hun klachten te laten behandelen, tenzij ze zich met speciaal vervoer naar de tandarts laten brengen. Dit kost veel tijd, moeite en geld en daar zien veel van deze mensen erg tegenop. Gelukkig zijn er steeds meer tandartsen en tandprothetici die mobiele apparatuur hebben en een kunstgebit aan huis kunnen maken.

In het tandtechnisch laboratorium gebeurt de rest

Voor een nieuw kunstgebit aan huis krijgt u een aantal afspraken. Voor reparaties wordt de prothese bij u thuis opgehaald en wordt bij u thuis eventueel een afdruk gemaakt. Een deel van de behandeling zal thuis gebeuren, maar de technische handelingen zullen op het laboratorium plaatsvinden. Zo krijgt u wel een kunstgebit aan huis maar gelukkig niet de troep thuis!

Extra kosten

Om een kunstgebit aan huis te laten aanmeten worden er natuurlijk extra kosten gemaakt door de behandelaar. Niet alleen tijd, maar ook benzine- en autokosten en het aanschaffen van de benodigde apparatuur. Daarom zult u in de meeste gevallen iets extra moeten betalen. In bijzondere gevallen kunt u in aanmerking komen voor extra vergoeding van uw zorgverzekering. In dat geval moet u de behandelaar een machtiging laten aanvragen en opsturen naar uw zorgverzekering.

*Dit artikel kan affiliate links bevatten, deze zijn te herkennen aan (aff.). Lees voor meer informatie de disclaimer.

Uw kunstgebit verzorgen?

Laat uw kunstgebit er ook schoner, frisser en stralender uitzien, kijk hier > (aff.)

Kunstgebit verzorgen >


Geplaatst in: De behandeling

6 gedachten over “Kunstgebit aan huis

 1. anja

  Graag wil mijn zus kunstgebit reparatie en onder gebid vernieuwen, ze is op genomen ziekenhuis waar ze moet revalideren

  1. Wendy Bericht auteur

   Beste Anja,
   Helaas zijn wij puur een informatieve website en we zijn niet verbonden aan een praktijk. Op deze website kunt u wellicht op onze pagina met praktijkadressen een tandarts of tandprotheticus vinden bij u in de buurt. Mocht uw zus niet naar de praktijk kunnen komen dan kunt u het beste met een praktijk bij u in de buurt overleggen of er iemand is die de behandeling in het revalidatiecentrum kan doen. Bij een reparatie is het soms mogelijk (als uw zus niet hoeft te ‘happen’) om het gebit door iemand anders langs te brengen bij de tandarts zodat ze hem kunnen repareren.
   Veel succes ermee!

  1. Wendy Bericht auteur

   Graag gedaan, is het nog gelukt om een kunstgebit in het revalidatiecentrum te laten maken?

 2. rodney

  myn moeder is haar gebit in het ziekenhuis kwijt geraakt en is niet mobiel genoeg om naar de tandarts tegaan ,kan ze ook thuis happen

  1. Wendy Bericht auteur

   Er zijn inderdaad tandartsen en tandprothetisten die aan huis behandelen, je zou kunnen zoeken bij ‘specialisten’ in het menu bovenaan. Mocht er daar niemand in de buurt bij staan, zou je contact op kunnen nemen met de zorgverzekeraar met deze vraag. En anders zou je gewoon tandprothetisten in de buurt moeten bellen, als zij het niet kunnen, kennen ze wellicht een collega die het wel doet.

Reacties zijn gesloten.